Wat is het

De slaaptherapie is volledig gericht op uw persoonlijke situatie. Tijdens de begeleiding leert u de oorzaak van uw slaapprobleem begrijpen. U leert verbanden leggen tussen de dingen die u overdag, 's avonds en 's nachts doet (of niet doet) en uw slaapkwaliteit.

Slapeloosheid is een 24 uurs probleem. Hoe u dagelijks functioneert heeft invloed op uw slaap. Wanneer u bijvoorbeeld overdag en 's avonds maar 'doorgaat' zonder rust en pauze te nemen zullen uw lichaam en brein als u in bed stapt nog veel te alert zijn. Ontspannen zijn in hoofd en lijf is de belangrijkste voorwaarde om te kunnen slapen.

U krijgt veel praktische oefeningen en adviezen om concreet te leren wat u kunt doen om weer makkelijker in slaap te vallen. Bijvoorbeeld  wat u overdag kunt doen om 's nachts beter te slapen. U leert uw gedachten onderzoeken (welke gedachten u wakker houden). En methoden om uw (pieker) gedachten 's nachts tot nul te verminderen. U leert beter met stress om te gaan. En u leert lichamelijk te ontspannen.

U pakt met de behandeling de oorzaak van het slaapprobleem aan. Dit is op lange termijn effectiever dan slaapmedicatie (en uiteraard gezonder).

 


BLOOM Oefentherapie Binnenstad    Gezondheidscentrum Binnenstad
Van Asch van Wijckskade 28    3512 VS Utrecht    (030) 271 54 21
    info@oefentherapiebinnenstad.nl    www.oefentherapiebinnenstad.nl